Wat is een waardengedreven organisatie?

Een waardengedreven organisatie wordt gedefinieerd door de kernwaarden die de basis vormen van het bedrijf. Deze waarden zijn niet alleen woorden op een poster, maar worden daadwerkelijk nageleefd en uitgedragen door alle medewerkers. Het bouwen van een waardengedreven organisatie begint bij het begrijpen van het belang van waarden en hoe deze bijdragen aan het behalen van bedrijfsdoelen.

LATEN WE KENNIS MAKEN

waar·den·gedreven organisatie
(de; v; meervoud: waardengedreven organisaties)

1 Baseert besluiten, juist in moeilijke tijden, op de fundamentele bedrijfswaarden.

2 Leiding gegeven impliceert het voortdurend afstemmen op deze waarden

3 Consistentie in waarden borgend

Agile 'doen' en 'zijn' in balans

Veel organisaties beginnen met Agile door het uitvoeren van acties. Scrumbord aan de muur, planning sessies en natuurlijk de poker kaarten. Na verloop van tijd ontdekken ze dat Agile voor hen niet werkt. Of beter gezegd: op deze manier niet voor ze werkt.


Naast de zichtbare dingen doen zijn ook de onzichtbare waarden van Agile heel belangrijk. Het doen en zijn moet in balans zijn met elkaar. Onze dienstverlening is hierop gebaseerd. Wij helpen organisaties waardengedreven te worden door de proces kant en de mens kant in balans te brengen. Hoe we dat doen? Bekijk onze dienstverlening!

BEKIJK ONZE DIENSTVERLENING

Onze werkwijze

Transparantie is een van onze eigen kernwaardes. Wij houden van de duidelijkheid en het overzicht dat daarmee gecreëerd wordt. Daarom is onze werkwijze ook duidelijk. Gewoon 4 stappen die jou helpen naar resultaat.

1. Kennismakingsgesprek

Jij bent nieuw voor ons. Wij zijn nieuw voor jou. We kennen elkaar niet en dan praat het nog wat ongemakkelijk. In dit gesprek gaan we kennis maken.

KENNIS MAKEN

2. Strategie bepalen

Veranderen is niet iets wat je 'er even bij doet'. Een goede strategie bepaald het succes. In het tweede gesprek ontdekken we wat de beste aanpak zal zijn.

STRATEGIEGESPREK

3. Voorstel om aan de slag te gaan

Nu we elkaar kennen en een strategie bepaald hebben doen wij je een voorstel om aan de slag te gaan. Wat verwachten we van elkaar en welk resultaat komt eruit?

VOORSTEL

4. De uitvoering

Als jij je akkoord gegeven hebt op het voorstel krijg jij onze 100% commitment. We gaan aan de slag met het uitvoeren van de strategie.

DE UITVOERING

Laten we kennismaken

Klaar voor de eerste stap? Plan dan direct een afspraak in mijn agenda! Klik op Kennismakingsgesprek met Bob Kosse en leg meteen jouw voorkeurs datum en tijd vast!